Kuinka säilyttää treenimotivaatio?

Miten treenata ettei tule kyllästymistä?

Sain Instagramissa erittäin hyvän kysymyksen, kuinka säilyttää treenimotivaatio viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen? Haluaisinkin heittää sinulle heti alkuun kysymyksen: Miksi urheilija jaksaa lähteä kelistä riippumatta, aamulla ja illalla, päivästä toiseen tekemään oman treeninsä?

KYLLÄ, urheilijalla on aina selkeä tavoite! He tietävät mitä tekevät ja miksi tekevät. Tämä sinun tulee löytää myös niin motivaatio on taattu.

Olen listannut alle 12 kohtaa jotka minulle tulee ensimmäisenä mieleen aiheesta. Tässä nämä olkaa hyvät.

1. Tiedä mitä teet ja miksi teet

Tämä on siis se kaikkein tärkein! Mieti oma tavoitteesi. Kaikilla on jokin syy miksi liikkua. Kaiva se esiin ja saat näin jo hirmu sysäyksen motivaatiota.

Haluatko esimerkiksi:

  • polttaa rasvaa
  • saada lisää lihasmassaa
  • nostaa enemmän penkistä tai vetää maasta
  • olla energisempi ja jaksavaisempi
  • olla terveempi
  • olla vahvempi
  • välttää erilaisia kiputiloja jota liikkumattomuus aiheuttaa
  • onko liikuntatuokio sinulle tärkeä hetki nähdä tuttavia


Mikä on sinun tarve liikunnalle? Mitä sinä haluat?

Mikäli tämä on sinulle täysi arvoitus, on mahdotonta olla motivoitunut treenaamaan!

2. Treenaa kaverin kanssa / porukassa

Kun olet sopinut treenit yhdessä jonkun kanssa, treenin skippaamisen kynnys nousee todella!

3. Suunnittele viikkosi etukäteen ja merkkaa kalenteriin treenit!

Mikäli et ole merkannut päiviä ylös jolloin harjoittelet, tulet tuskin löytämään aikaa sille.

4. Muista säännöllisyys!

Kun olet laittanut kalenteriin ylös treenit, tiedät kuinka monta kertaa viikossa harjoittelet. On ensiarvoisen tärkeää ettet harjoittele liikaa muttet liian vähääkään.

Treenimotivaatio laskee aivan varmasti jos harjoittelet hyvin epäsäännöllisesti, toisinaan viet itsesi aivan piippuun suunnittelemattomasti ja tämän jälkeen olet salilta pois monta kuukautta kun olit niin loppu!

5. Pidä kevyitä viikkoja

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä että treenataan esim. 4 viikkoa nousujohteisesti ja viides viikko kevennetään. Kevennys viikoilla panosta kehonhuoltoon, käy kävelyillä, tee kevyitä treenejä. Kun aloitat taas kevennyksen jälkeen harjoittelun, voimasi ovat nousseet uudelle tasolle!

6. Palkkaa Personal Trainer suunnittelemaan treenejä kanssasi

Oma ammattitaitoinen valmentaja on erinomainen sijoitus mikäli sinusta tuntuu että olet hukassa harjoittelun kanssa. Itse ei voi eikä tarvitse tietää kaikkea, tätä varten on liikunta-alan ammattilaiset.

Otan itselleni muutaman asiakkaan nyt kesän ajalle ja meillä Voimalalla on uutena tuotteena VETOVOIMA jäsenyys jossa saat oman personal trainerin Boom Valmennukselta käyttöösi. Takuu varmaa!

7. Kokeile uutta lajia

Oletko käynyt kuntosalilla tekemässä vuosikaudet samat liikkeet? Kokeilepas miltä tuntuisi aloittaa esim. ohjatut tunnit tai treenit valmentajan kanssa? Voisiko juoksu tai soutu olla sinun juttusi? Entäpä jos kävisitkin ryhmäliikuntatunnilla jolla et ole aikaisemmin käynyt?

8. Seuraa tuloksia

Ota valokuvia, videoita, mittoja, seuraa käytettäviä kuormia. Mikä sinua ikinä motivoikaan. Muista olla tyytyväinen hyvinkin pienistä asioista. Aivan liian usein vaadimme itseltämme hyvin pienessä ajassa aivan liikaa.

9. ÄLÄ treenaa liikaa

Kaksi kertaa viikossa riittää kehittämään useimpia jo hyvin! Ei ole millään lailla perusteltua kiireisen kotiäidin koittaa juosta jumpissa 7 kertaa viikossa!!! Ole siis armollinen itsellesi. 2X tunnin teeni on 3% viikon kaikista tunneistasi. Tämän ajan löydät varmasti!

10. Muista hyvä ruoka ja palautuminen

Olemme kokonaisuus. Kuinka moni tunnistaa itsessään piirteen että kun treenit sujuu niin ruokailukin sujuu ja kun ei käy treenaamassa niin ruokailuihin tulee hälläväliä asenne?

Olisiko kuitenkin lohduttavaa tietää että vaikka tulee hetki ettet pääse kuntoilemaan, voit panostaa ruokiisi. Se mitä laitamme suusta alas vaikuttaa jopa 80% kehonkoostumukseemme. ELI PALJON!

11. Osta uusia treenivaatteita

Kyllä, minusta ainakin on kiva pukea uudet treenitrikoot jalkaan. Koodilla VOIMALAVKI saat fit4you.fi nettikaupasta ilmaiset toimitukset.

JA VIIMEISENÄ MUTTEI VÄHÄISIMPÄNÄ:

12. Älä luovuta!

Aina kun motivaatio alkaa kadota, katso motivaatiokuvia, muistuttele mieleesi kohta 1, MIKSI TEET TÄTÄ. Sinä olet elämäsi tärkein ihminen! Muista pitää huolta siitä <3

Treeni- intoa ja motivaatiota lähettäen

nina

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.